CENSA-T'HI

El tràmit


PAS 1

 Les modalitats d’inscripció al «Cens del Poble Català» són quatre: Generació Primera, Filiació, Matrimoni i Naturalització. Cadascuna d’aquestes vies s’associa amb uns requisits determinats que cal certificar amb la documentació pertinent.


PAS 2

Seguiu les indicacions del botó de l’assistent de més avall per trobar la vostra via d’inscripció al Cens i la documentació que haureu de presentar a un fedatari.


PAS 3

Assegureu-vos que no us falta cap document i que tots són originals. No envieu cap document escanejat. També haureu de signar i lliurar el document de protecció de dades i el Reconeixement de la Nació Cultural Catalana.


PAS 4

Els encarregats de fer el registre i donar fe de la documentació són els fedataris dels cens. A la pàgina Fedataris hi trobareu un llistat i un mapa amb els fedataris disponibles. Contacteu-hi, acordeu un dia i feu el tràmit presencial.


PAS 5

Un cop registrats, el fedatari us facilitarà el vostre Número d’Identitat Catalana (NIC). També el rebreu al correu electrònic que hàgiu indicat al fedatari.

Modalitats d'inscripció

Trobeu la documentació que haureu de presentar

Localitzeu un Fedatari

      CONSIDERACIONS IMPORTANTS

· Us caldrà un correu electrònic per contactar amb el fedatari que us ha d’inscriure al cens. També per rebre el Número d’Identitat Catalana (NIC) i per d’altres notificacions o consultes del cens

· No envieu al fedatari cap documentació personal escanejada

· Porteu documents originals, no pas fotocòpies

· El Cens del Poble Català s’atansa exclusivament a persones majors d’edat

· Reviseu també la cobertura legal pel tractament de dades

· La inscripció al Cens del Poble Català és de franc